Dag 81, Hospital de Órbigo naar Astorga ( 18 km) - Reisverslag uit Astorga, Spanje van skippy - WaarBenJij.nu Dag 81, Hospital de Órbigo naar Astorga ( 18 km) - Reisverslag uit Astorga, Spanje van skippy - WaarBenJij.nu

Dag 81, Hospital de Órbigo naar Astorga ( 18 km)

Door: Skippy

Blijf op de hoogte en volg skippy

29 Mei 2013 | Spanje, Astorga

Goed geslapen, ondanks het feit dat ik weer even " Remy" ben. Tegen 6.30 uur opgestaan en alles ingepakt en zoals altijd mijn 2 belangrijke voetjes verzorgd. Nu is het tijd voor een ontbijt. Dit smaakte weer goed en de bodem is gelegd voor de dag. Om 8.00 uur vertrekken Gundolf en ik richting Astorga.
Meteen is duidelijk dat de wind uit de verkeerde richting komt, van rechts voor en ook nog stevig. Dat wordt stevig doorbijten. Na 5 km willen we koffie drinken maar de plaatselijke bar is dicht. Vanaf hier geen gelegenheid om nog ergens koffie te drinken. De route gaat over een stenen pad dat moeilijk beloopbaar is. Na 13 km is plotseling een soort "koek en zopie" tentje. Hier heeft een echte pelgrimsvriend een ijsco kar met koffie, thee en koekjes klaarstaan voor de pelgrims en dat geheel belangeloos. Alle pelgrims stoppen hier wel en maken een praatje met deze gast. Super gewoon. Na de lekkere koffie nog 5 km verder naar Astorga. Bij aankomst eerst geld pinnen, hier treffen we ook weer Jean, de gezellige Fransman. Samen naar de auberge San Javier. Hier inkwartieren en dan natuurlijk een biertje drinken en wat eten. Ik had graag de kathedraal en het bisschoppelijke paleis bezichtigd, maar deze waren vandaag gesloten. Rond 16.00 uur terug gegaan naar de Auberge, om te douchen. Als ik uit de douche kom staat plotseling Agota voor mij. We omhelsen elkaar en vele zullen wel gedacht hebben, wat is dit!!
Agota en Julia hebben vandaag 33 km gelopen om weer samen te kunnen zijn. Het laatste uur regende het hard, ze waren doodmoe. Ze wilde eerst natuurlijk rustig bijkomen. Maar mijn middag en avond kan niet meer stuk. Na een tijd met een Nederlandse vrouw gekletst te hebben komt Agota en wil even met mij praten. Ze geeft aan dat ze morgen nog samen met haar zus wil, maar of ik wel voor hun mee wil reserveren in de volgende auberge. Dan kan Julia's teen helemaal herstellen voordat de twee zware berg etappes komen. Verder kletsen we gezellig wat af. Om 19.00 uur ga ik met Gundolf naar een eucharistieviering in de zuster kerk. Het is een mooie dienst. Onder de dienst krijg ik een sms van Agota of ik hen wil oppikken om te gaan eten, natuurlijk. We gaan in het centrum gezellig wat eten, ik voel me net of ik 6 goeie had in de lotto. Het eten en de wijn smaken erg lekker en er is veel besproken en gelachen. Rond 21.30 uur waren we terug in de auberge. De dames waren binnen 10.min. al in dromenland. Ik heb nog even de blog bijgeschreven en dan ook gaan dromen over.....................
Morgen gaan we naar Rabanal del Camino en dat is 21 km verder. Hier beginnen we een dag later aan de klim naar Cruz de Ferro.

Welterusten pelgrim Fred.
"Skippy"

• 29 Mei 2013 - 23:00

René:

Na regen komt zonneschijn, zowel letterlijk als figuurlijk....... Goed te lezen dat het reisgezelschap weer compleet is. Mooie en dierbare vriendschappen houd jij over aan deze tocht. Je moet er een paar km voor lopen vanaf Sittard, maaaaaar dan heb je ook wat. Santiago komt dichterbij, de verschillende routes komen steeds meer samen. Volgens mij wordt het alleen maar mooier!
    Blijf vooral genieten, koester de speciale contacten etc.

Goed vervolg toegewenst!!
    René

• 29 Mei 2013 - 23:01

P.ten Have:

Hey Pelgrim,

Zo zie je maar weer dat deze camino van jou vol verrassingen zit. Met vandaag een geweldig slot van de dag voor jou.

Al je verhalen zijn leuk te lezen, steeds weer. Zo te lezen is het steeds meer GENIETEN voor je geworden. Ik hoop voor je dat de laatste dagen tot in Santiago een grote tocht van GENIETEN voor je worden.

Blijf je eigen ding doen, zoals je al de hele tocht doet. En dan zie je dat alles vanzelf op de goede plek gaat vallen.

Succes en GENIET de komende dagen.

Wees gegroet,
    Patrick

• 29 Mei 2013 - 23:14

Rimca:

Ha die Fred,

En zo kan ook deze dag niet meer stuk! Die dames hebben zich de blubber gelopen om weer bij je te zijn. Geweldig! Ook super dat iemand gewoon met een kar met koffie, thee en koekjes gaat staan! Zo zie je maar....er zijn nog zat leuke mensen op deze aardbol!

Groetjes, Rimca

• 29 Mei 2013 - 23:20

Roy:

Tjonge jonge Fred, dat is alweer een snelle hereniging! En daar heeft Julia 33km met een pijnlijke teen voor moeten lopen.
    Veel plezier met z'n allen en dat jullie gezamenlijk Santiago mogen bereiken.

Gr. Roy

• 30 Mei 2013 - 08:18

Monique Weling:

Ha die Fredel,

Wat ben je toch allemaal aan het beleven, man!!!

Het wordt wel tijd dat je eens wat foto's van je Agota laat zien, want we zijn toch allemaal wel heel erg benieuwd!
    Je blog veranderd langzaam in een romannetje, geweldig!

Het is je gegund, en oh ja we zouden het bijna vergeten een fijne Pelgrimstocht nog.

Waldmansheil und liebe grusse, Monique.

• 30 Mei 2013 - 08:29

Sandra:

Hee Fred,

Wat geweldig om te lezen dat jullie weer herenigd zijn.
    Wat een prestatie met een pijnlijke teen.
    En wat Monique zegt.. het wordt wel tijd voor wat foto's.

Heel veel plezier, en dat je dat gevoel van 6 goeie in de lotto maar vast mag houden.

groetjes van die kleine.

• 30 Mei 2013 - 08:52

Bob:

Hoi Fred,

wat een doorzettingsvermogen van jou en de dames! Waarschijnlijk hebben alle kaarsjes ook geholpen. Roda blijft, de route loopt voorspoedig (op het weer na dan!), en je loopt allemaal nieuwe en leuke mensen tegen het lijf. Hoop, dat het "laatste" stuk ook soepel verloopt met een stuk beter weer, en dat jullie de laatste dagen eventueel nog met z'n allen kunnen genieten.

Gr bob

• 30 Mei 2013 - 10:20

Niek Vroemen:

Fred,
    Geweldig om dit te lezen, zo snel weer bij elkaar, ik vind dit voor jou fantastisch en dat doet je goed zoals ik lees. Geniet ervan. Slaap ze en voor morgen weer een geweldige dag toegewenst.
    Niek

Tags: santiago, camino

skippy

Hallo allemaal, Al een paar jaar loop ik met de gedachten om eens de voettocht naar Santiago de Compostela te maken. Dit jaar heb ik het besluit genomen om de gedachten in daden om te zetten. In Maart 2013 wil vertrekken vanuit mijn woonplaats Sittard. Ik hoop tijdens de Camino een aantal privé zaken een plaats te geven. En daarbij komt ook nog eens dat ik als schutters vriend het absoluut fantastisch vond dat op 7 Juli 2012 St. Antonius Stramproy het Oud Limburgs Schuttersfeest won. Een schutterij waar ik het goed mee kan vinden, en daarom neem ik tijdens mijn tocht een kaars voor hen mee, voor goed weer op 7 Juli 2013. Ook hoop ik tijdens de camino veel mensen te ontmoeten en daarbij vele gedachten kan en mag uitwisselen.

Actief sinds 25 Okt. 2012
Totaal aantal bezoekers 208743