Dag 63, Roncesvalles naar Larrasoana ( 28 km)
Door: Skippy
Blijf op de hoogte en volg skippy
11 Mei 2013 | Spanje, Larrasoaña
5,6 km naar Larrasoana. Het gaat tot het einde berg op en berg af. Na aankomst in Larrasoana eerst een biertje drinken. Hierna maar eens gaan kijken voor de slaapplaats in de refugio municipal. Ik heb een slaapplaats gekregen voor € 6, in de gids staat zelfs dat dit de slechtste refugio in de provincie is. En inderdaad, de douches zijn koud en de stapelbedden zijn ook van voor de eerste wereldoorlog.Maar ja, het heeft ook een voordeel, het slechtste hebben we dan ook wel al gehad. Eerst even naar de supermarkt voor wat fruit voor morgen en dan even relaxen. Alvast menu pelegrini gereserveerd voor vanavond om 19.00 uur. Dan douchen en wassen en alles is ijskoud. Om 18.30 uur alvast met de blog begonnen. Maar dan eerst eten, eerst pasta, dan beef met aardappelen en tot slot rijstpudding.Onder het eten hoor ik dat een Italiaans meisje van rond de twintig buiten gaat slapen vanwege het feit dat er geen slaapplaatsen meer zijn en ze weinig geld heeft. Een vrouw uit Malta heeft haar al aangesproken dit niet te doen en gewoon met haar mee moet gaan om in de refugio te gaan slapen. Maar dat wil ze niet want ze heeft niet veel geld. Ik ga ook nog maar eens met haar praten en de vrouw uit Malta komt er nog bij, en het lukt ons om haar over te halen, ze slaapt dan toch binnen. Ik trakteerde haar nog op een kop thee en morgen onder het lopen ga ik eens even met haar kletsen. Ik heb tenminste nu een goed gevoel, zeker als ik hoor dat ook de andere 14 mensen een slaapplaats hebben in het dorpje. Want als pelgrim help je elkaar. Hierna nog met Gundolf uit Duitsland een glas rode wijn gedronken op het goede resultaat. Tegen 21.00 uur klaargemaakt om naar bed te gaan. Daar schrijf ik nog even aan mijn blog.
Morgen gaat het voor 21 km naar Cizor Minor net achter Pamplona.
Welterusten pelgrim Fred.
"Skippy".
11 Mei 2013 - 22:00
Jolanda:
Hey Fredje,
Fijn dat je geniet van je tocht en het weer ook mee zit. Lief dat je dat Italiaans meisje hebt geholpen.
Ik hoop verder dat dit de enigste slaapplaats was met koud water, maar een beetje spartaans verblijf past wel bij je pelgrimstocht. Geniet van de vergezichten en de vervanger van je pain au chocolat.
Groetjes
Jolanda. -
12 Mei 2013 - 02:05
Jose En Henk Mattheij:
Hoi Fred,ik lees dat je in spanje aangekomen bent en slechte gewoontes van mensen die geen rekening houden met andere hebt ervaren die denke alleen maar aan hun zelf,dat gaat ten kosten van iemand anders zijn nacht rust .ik denk dat het nou drukker wordt met veel pelgrims en dat het moeilijker wordt om een slaap plaats te vinden maar daar ben je wel creatief in om dat op te lossen.
Fred ik heb de redactie van de Hanewijzer gemaild en doorgegeven wat jij me gezegd hebt dat je geen tijd hebt hiervoor en dat je een stuk schrijft als je terug bent, ik heb geschreven dat ze misschien je blogs kunnen gebruiken om wat te schrijven in de hanewijzer ,hij heeft me terug gemaild dat hij zou kijken wat hij hiermee kan doen,goede reis verder .
Groetjes Henk en Jose Mattheij -
12 Mei 2013 - 10:13
Niek Vroemen:
Fred,
Toch waarschijnlijk een andere dag dan je gedacht had? Ik vind wel je je een echte pelgrim bent zowel met lopen alsook met je hart om toch andere mensen te willen helpen. Geweldig dat je dit doet en niet alleen aan jezelf denkt. Dit siert de mens!
Voor morgen een fijne wandeldag met goed weer en goed eten en hou je weer haaks.
Groetjes en tot morgen,
Niek -
12 Mei 2013 - 20:10
Iné:
Ha die Fred
Alweer een mijlpaal bereikt: aangekomen in het Spaanse land, geen landsgrenzen meer te kruisen om je doel te bereiken. Alhoewel wat is een doel.......
Wie zal het zeggen, wellicht zou je wel door willen blijven lopen........
Alsik het zo lees zit je in EEN groot avontuur.
Veel wandel-plezier
Hou je haaks, groet van Iné -
13 Mei 2013 - 00:40
Bert Pleunis:
Hallo Fred,
Al meer dan 1600 km gelopen en steeds maar die kaars van St.Antonius mee zeulen.
Zou hij straks nog wel branden na wat je allemaal mee hebt gemaakt,sneeuw regen wind en weet ik wat nog allemaal meer.
Ik vind het nu al een top prestarie wat je geleverd hebt en wat gaat er nog komen.Pas maar op want in Spanje worden stieren gefokt voor het stieren vechten en die die kun je zo tegen komen,dus doe geen rode kleren aan.
Groetjes uit Stramproy.
Bert.