Dag 72, Cardenuela-Riopico naar Burgos ( 15 km) - Reisverslag uit Burgos, Spanje van skippy - WaarBenJij.nu Dag 72, Cardenuela-Riopico naar Burgos ( 15 km) - Reisverslag uit Burgos, Spanje van skippy - WaarBenJij.nu

Dag 72, Cardenuela-Riopico naar Burgos ( 15 km)

Door: Skippy

Blijf op de hoogte en volg skippy

20 Mei 2013 | Spanje, Burgos

Vannacht helaas niet zo goed geslapen, oorzaak onbekend voor mij. Tegen 6.30 uur opgestaan en dan eerst inpakken en dan naar de bar waar ons ontbijt geserveerd wordt. Het ontbijt bestaat uit geroosterd stokbrood met jam en koffie.
Tegen 8.00 uur vertrokken voor een korte etappe richting Burgos. Het is absoluut niet de mooiste etappe, eerste gedeelte was nog te doen door de velden. Dan de auto snelweg over en dan begint een lang saai stuk naar de kathedraal van Burgos. Eerst langs het vliegveld, dan industriegebied, door oude woonwijken en tot slot door de binnenstad. Hier moeten we op zoek gaan naar onze auberge Santiago Y Sta Catalina. Met behulp van een oud Spaans mannetje vinden we de auberge. Om 10.45 uur staan we voor de auberge . Nog een kop koffie en dan inchecken in de auberge, een super plek. Hierna lekker eerst wat eten, allerlei verschillende tapas broodjes. Dan maar eens de stad verkennen, super mooi oud centrum met als middelpunt de grote kathedraal. Eerst een biertje drinken met Gundolf en Richard. Ik tref nog verschillende pelgrims van eerder op de Spaanse camino. Dan is het tijd om de kathedraal bezoeken, entree € 3.50. Het is echt overweldigend, wat een bouwwerk, het kostte in totaal 39 jaar om de kathedraal af te bouwen. Het heeft mij zeker twee uur gekost om dit schitterende bouwwerk te bezichtigen. Ik ben erg onder de indruk, een van mijn hoogtepunten op deze camino. Nog even door de stad dwalen en dan terug naar de auberge.
Even douchen, een klein broodje eten en al wat aan mijn blog werken.
Dan wordt het tijd om naar de kapel van de kathedraal te gaan waar om 19.30 uur een pelgrimsmis is met zegening. De pelgrimsmis was weer zo'n emotioneel moment voor mij.
Vandaag ook nog volgens de GPS de 2000 km grens overschreden, dus ik moest wel even een paar maal flink slikken. Op het einde van de mis moesten alle pelgrims naar voren komen voor de zegen. Al met al een mooie en waardige gebeurtenis. Na deze mis zijn Richard, Gundolf en ik gaan eten in dezelfde bar waar we vanmiddag ook waren. We gaan voor het pelgrimsmenu. Ik neem eerst een mix salade, als hoofdgerecht zalm met aardappeltjes en als toetje ananas, perzik met een toefje slagroom. Ik neem nog een cafe con leche en samen nog een fles rode wijn.
Dit alles op een mooie dag in een droog Burgos. Hopelijk nu ook droog weer op de camino richting Leon en later naar Santiago. Morgen ga ik weer op pad voor 32 km richting Hontanas. Tegen 6.00 uur opstaan en dan 6.30 uur ontbijt en go on.
Tegen 22.00 uur gaat het licht uit in de auberge.

Welterusten pelgrim Fred.
"Skippy"

• 20 Mei 2013 - 22:09

Rebecca Peeters:

Ha Skippy,

Je raad het nooit!!
    We hebben vandaag kongschieten gehad en ik heb me schutterskoningin geschoten.

Groetjes Becky

• 20 Mei 2013 - 22:12

Fieny:

Hallo Freddy fijn om te horen dat alles goed gaat met je en met de zegen van boven zal de rest ook wel goed gaan vooral omdat je de 2000km grens al gepasseerd bent wat een prestatie !!!!!!!
    slaap lekker en morgen hopelijk een fijne droge wandel route .

Groetjes de Borntjes

• 20 Mei 2013 - 22:39

P. Ten Have:

Hey Pelgrim,

2000 km gewandeld, door sneeuw, regen en gelukkig ook zon. Vanmiddag viel mij eigenlijk opeens in dat sinds jij aan het lopen bent en overal kaarsjes aansteekt voor lekker weer, het eigenlijk niet echt zonnig wil worden !!! Misschien moet je maar geen kaarsjes meer aansteken voor lekker weer..????

Je gaat in elk geval hartstikke goed, respect voor je tocht en vooral respect voor jou.
    Vandaag was het een korte route, gelukkig droog weer, en de mooie kathedraal bezocht!! Ook wel weer eens lekker om rustig aan te doen lijkt mij zo.
    Fred veel succes de komende dagen,en zoals alke keer gezegd, GENIET er volop van.

Wees gegroet,
    Patrick

• 20 Mei 2013 - 22:40

Roy:

Fred, gefeliciteerd met het behalen vd 2000 km grens!!! Er zijn mensen die deze afstand met de auto gedurende een heel jaar nog niet halen.
    Morgen weer verder met frisse benen, na deze relatief korte etappe.
    Succes!!!

Gr. Roy

ps die kaarsjes die je had aangestoken hebben hun werk goed gedaan, als ik naar de uitslag van Roda kijk. Hopelijk hebben de overige kaarsjes die je hebt aangestoken, ook zo'n goede uitwerking.

• 21 Mei 2013 - 03:43

Ellen En Yvo:

hoi fred,

wat een prestatie.........je bent in spanje.....kom op he!!!
    laat die schoenen de laatste kilometers nog lopen....eenmaal op je eindpunt gooi je ze maar in de goot.
    maar je moet nu doorgaan....zou anders echt zonde zijn!!!!

gisteren kruispunt gezien met documentaire over compostella, nog meer bewondering voor jou gekregen. de meeste mensen beginnen de route voor de pyreneeen, degene die dat de zwaar vind start zelfs na de pyreneeen...en jij...........jij begon in sittard!!!
    niemand die je dat nadoet!!
    je moet en mag zo ongelooflijk trots op jezelf zijn!!!
    dat zijn wij ook!!!!
    een lange reis maar met een prachtig einddoel......moge al je levensvragen beantwoordt gaan worden!

ga door,ga door,ga door!!!! xxxx van ons

• 21 Mei 2013 - 08:36

Gwen:

Morge Fred,

Proficiat met je 2000 km! Ik ga zo naar de stad lopen en vind dat al een hele prestatie... Kun je na gaan wat jij aan het doen bent. Maar het eind begint in zicht te komen. Misschien moet je een beetje gaan treuzelen vanaf nu? Kun je nog langer van je tocht genieten!!! Het lijkt me echt een super avontuur
    Succes en groetjes, Gwen

• 21 Mei 2013 - 09:08

Thei:

Hoi Fred,

proficiat, wat een prestatie meer dan 2000 kmters gelopen en de rest gaat je ook lukken, wij gaan nu een kaars voor jou opsteken.
    nogmaals succes en geniet er van.

groetjes Thei Driessen St. Joris Wessem

• 21 Mei 2013 - 09:19

Sandra:

Hee die fred,

Gefeliciteerd met je 2000 km-prestatie.
    Tot nu toe was ik gewoon sprakeloos van wat jij hier neer zet.
    Echt fantastisch!
    Geniet ervan en ik zal vanavond weer een kaarsje opsteken voor beter weer.
    groetjes van die kleine.

• 21 Mei 2013 - 10:23

Niek Vroemen:

Fred,
    Proficiat met je prestatie zowel de 2000 km grens overschreden alsook het bereiken van Burgos. Geweldig!!
    Voor morgen weer een fijne wandeldag met hopelijk goed weer in elk geval droog weer. Veel plezier, slaap ze en tot morgen.
    Niek

• 21 Mei 2013 - 11:00

Jan Stevens:

Ja Fred,
    daar heb je goed aan gedaan om in een halve dagtocht naar Burgos te lopen en dan gebruik makende van deze halve rustdag om deze prachtstad met zijn indrukwekkende kathedraal te bezichtigen
    Dat belooft nog wat in Astorga, zeker hier het bisschoppelijke paleis gaan bezichtigen (Gaudi)
    en in de kerk om het prachtige ronde raam met zijn werkelijk schitterend glas in lood te bezien, vooral als hier de zon door naar binnen valt. Maak hier maar enkele mooie foto's van !
    Nog een kleine 500 km (wat maar slechts nog een vierde deel is van hetgeen je al gelopen hebt) en je bent al in Santiago en dan lekker ontspannen doorlopen naar Finistera en Muxia.
    Wonderschoon en lekker relaxt naar de Atl. oceaan, want je conditie zal nu onderhand wel beresterk zijn.
    Slapen en eten zijn hoofdzaak en lopen is nu bijzaak. dit laatste moet omdat je van A naar B moet wil je aankomen in Santiago (en dat doe je als een "speer") Klasse man !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Succes verder
    Jan Stevens

Tags: camino, santiago

skippy

Hallo allemaal, Al een paar jaar loop ik met de gedachten om eens de voettocht naar Santiago de Compostela te maken. Dit jaar heb ik het besluit genomen om de gedachten in daden om te zetten. In Maart 2013 wil vertrekken vanuit mijn woonplaats Sittard. Ik hoop tijdens de Camino een aantal privé zaken een plaats te geven. En daarbij komt ook nog eens dat ik als schutters vriend het absoluut fantastisch vond dat op 7 Juli 2012 St. Antonius Stramproy het Oud Limburgs Schuttersfeest won. Een schutterij waar ik het goed mee kan vinden, en daarom neem ik tijdens mijn tocht een kaars voor hen mee, voor goed weer op 7 Juli 2013. Ook hoop ik tijdens de camino veel mensen te ontmoeten en daarbij vele gedachten kan en mag uitwisselen.

Actief sinds 25 Okt. 2012
Totaal aantal bezoekers 208743