Dag 89, Gonzar naar Melide (33 km) - Reisverslag uit Melide, Spanje van skippy - WaarBenJij.nu Dag 89, Gonzar naar Melide (33 km) - Reisverslag uit Melide, Spanje van skippy - WaarBenJij.nu

Dag 89, Gonzar naar Melide (33 km)

Door: Skippy

Blijf op de hoogte en volg skippy

06 Juni 2013 | Spanje, Melide

Gisteravond nog even laat met de auto naar Agota en Julia gegaan. Agota had weer last van haar buik. Weer een paracetamol gegeven en een o.r.s. drankje gemaakt. Wel gaf ze aan dat de krampen stukken minder zijn. Dat geeft mij wel hoop dat ze snel weer de oude is. Nu alleen hopen dat ze vannacht goed slaapt. Ik heb met Julia afgesproken dat ik morgenvroeg ( lees vanochtend) om 7.00 uur vertrek en hun dan na 3 km oppik en dan samen verder lopen. We lopen dan tot het niet meer gaat. Het eerste gedeelte gaat goed, zeker na een lekkere cafe con leche en stokbrood ham, kaas. De route is ook nog mooi, door de velden en soms door een stukje bos en dan ook weer eens een asfalt pad. Tegen 13.00 uur komen we aan op de plaats waar we eerst wilde slapen, in Pontecanpana. Maar het is nog vroeg en het gaat goed en dus verder na een colaatje en een sandwich. Jean gaat niet mee en dus lopen ik, Agota en Julia verder met als doel Melide te halen. En dat is nog eens 13 km verder. Het laatste stukje is wel zwaar, maar om 16.00 uur hebben we ingecheckt in de Galicische herberg, een met 156 bedden. Hij is niet vol, gelukkig. Eerst douchen en de was ditmaal alleen om te luchten, buiten hangen. Er is namelijk kans op regen en dan krijg je de kleding helemaal niet meer droog. Even relaxen. En dan tegen 18.30 uur de kerk gaan bekijken en aansluitend gaan eten. Natuurlijk in de stad van de pulpo moet je dit eten. Het is gekookte kraken (inktvis) met olie, zout en paprika. Het is een kunst om het goed te bereiden. We nemen een kleine schotel om het te proberen met daarbij een fles tinto vino. Het smaakt, maar om nog een portie te nemen, nee, het is wennen. Daarna nog een grote mix salade genomen met brood. Even later komen nog 2 oude bekende pelgrims binnen, die ik in Cizor Menor heb gezien. Vele leuke dingen uitgewisseld over andere pelgrims, die ik of de dames weer konden. Tegen 21.45 uur terug in de auberge, blog schrijven en tanden poetsen. Agota en Julia kletsen nog even wat met elkaar. Beide hebben een beneden bed. Ik slaap boven Agota en boven Julia liggen de rugzakken. Morgen is Pedruzo ons doel (34 km). Hopelijk kloppen morgen de weersverwachtingen niet. Want er is regen gemeld. Niet goed dus.......

Welterusten pelgrim Fred.
"Skippy".

• 07 Juni 2013 - 06:41

Saskia:

Waanzinnig, ik vind het fantastisch!. Een levenservaring rijker. Ik kan mij goed voorstellen dat je niet meer terug zou willen naar je " oude" leventje. Heel veel plezier nog de laatste km.

Gr. Sas

• 07 Juni 2013 - 11:51

Monique Weling:

Ha die Fredel,

Je bent vlgs mij van alle gemakken voorzien op je pelgrimstocht; met de auto naar je prinsesjes, toe maar!
    Hahaha, even alle gekheid op een stokje, succes Fredel, je gaat goed!

Waldmansheil und liebe grüsse, Monique.

• 07 Juni 2013 - 14:10

Niek Vroemen:

Fred,
    Wat kunnen de dames blij zijn dat jij met ze meeloopt want je bent ook nog een beetje de huisarts die goed op hen let. Geweldig dat je dit ook doet. Ik wens je voor morgen weer een fijne wandeldag, hopelijk droog en veel plezier en wandelgenot ook voor de twee dames. De laatste dagen zijn in zicht dus genieten zoveel je kan.
    Slaap ze en tot morgen, groetjes,
    Niek

• 07 Juni 2013 - 21:30

Mirjam:

geniet nog van de laatste km.....ongelooflijk hoeveel je gelopen hebt. ben erg benieuwd of we je nog terug zien op het lab?! je levert ons iig. genoeg gesprekstof op voor tijdens de pauze; heb je misschien wel gemerkt aan je oren?? succes nog!!

groetjes, Mirjam.

• 08 Juni 2013 - 13:00

Patrick Ten Have:

Hey Pelgrim,

Fred, Fantastische prestatie kerel.
    Vandaag naar Santiago wordt denk ik voor jou een lange tocht van GENIETEN !!!!
    GENIET, en tranen horen erbij, laat maar gaan die waterlanders.
    Alle emoties los na zo een lange tocht, en GENIETEN.

We lezen vanaaf wel hoe het je is gegaan !!!

Wees gegroet,
    Patrick

Tags: camino, santiago

skippy

Hallo allemaal, Al een paar jaar loop ik met de gedachten om eens de voettocht naar Santiago de Compostela te maken. Dit jaar heb ik het besluit genomen om de gedachten in daden om te zetten. In Maart 2013 wil vertrekken vanuit mijn woonplaats Sittard. Ik hoop tijdens de Camino een aantal privé zaken een plaats te geven. En daarbij komt ook nog eens dat ik als schutters vriend het absoluut fantastisch vond dat op 7 Juli 2012 St. Antonius Stramproy het Oud Limburgs Schuttersfeest won. Een schutterij waar ik het goed mee kan vinden, en daarom neem ik tijdens mijn tocht een kaars voor hen mee, voor goed weer op 7 Juli 2013. Ook hoop ik tijdens de camino veel mensen te ontmoeten en daarbij vele gedachten kan en mag uitwisselen.

Actief sinds 25 Okt. 2012
Totaal aantal bezoekers 208698