Dag 84, Molinaseca naar Villafranca Bierzo (33 km)
Door: Skippy
Blijf op de hoogte en volg skippy
01 Juni 2013 | Spanje, Villafranca del Bierzo
Ik krijg van Agota een sms dat het goed met hun gaat. Wij nemen stokbrood, ham en kaas. Dit smaakt echt lekker. Na een half uur gaan we verder voor de laatste 7 km richting Villafranca del Bierzo. Het laatste deel is het het mooiste deel van de dag, door de plaatselijke wijnvelden. Tegen 15.00 uur arriveren wij bij de auberge "Via Fenix" in Villafranca del Bierzo. Eerst natuurlijk inkwartieren en alvast een goede slaapplaats geregeld in het dames kwartier. Voor mij heb ik natuurlijk ook een goede plek gezocht. Boven mij slaapt Jean. Dan eerst lekker douchen en de was wassen. Na de douche weer helemaal hersteld. Tegen 16.00 uur arriveren Agota en Julia ook, zij gaan eerst douchen. Ondertussen bel ik met de steunpunten in Brunssum en Sittard. Zij zijn voor mij heel belangrijk op deze camino. Als de dames klaar zijn lopen we door het dorp om het te verkennen. Hier heb ik nog een sd- kaart gekocht voor mijn camera, nu kan ik weer genoeg foto's maken. Als nood was ook nog de laptop van Agota een oplossing geweest. We eten in het dorpje een super heerlijke salade. Echt weer eens een goede salade gegeten. Met een rood wijntje erbij. Tegen 21.00 uur lopen we bij nog een fijne temperatuur terug naar de auberge. Hier nog even de blog bijgeschreven en een kop koffie gedronken. Julia gaat al naar bed, Agota twijfelt eerst maar ze wil eerst nog wat kletsen over de dag van vandaag. We bekijken nog wat foto's. Natuurlijk kletsen we ook over plannen in de toekomst, maar het belangrijkste nu, is voor ons beide het genieten en elkaars vertrouwen. En dat ook bij zeer persoonlijke dingen. Tegen 21.45 uur wordt het tijd om te gaan slapen. Want morgen loopt de wekker om 6.00 uur af. Het wordt morgen een dag van de "konings etappe", met 32 km naar O'Cebreiro. Dus we moeten fit zijn.
Welterusten pelgrim Fred.
"Skippy"
02 Juni 2013 - 09:23
Jan Stevens:
Ola Fred el peregrino
Wat een super mooie Camino ben jij aan het maken !!!
Een Camino is, was, en blijft voor je hele verdere leven, Prachtig.
Ik geniet elke dag van je blog, goed beschreven en voor mij zoveel herkenbare punten en momenten.
Wat heb jij veel te vertellen als je weer terug in het Limburgse land bent, ik zie er nu al naar uit.
Het einde komt nu wel zeer snel nabij, dus doe het de laatste 10 dagen (?) rustig aan en blijf genieten met volle teugen van de natuur, de wandeling, en natuurlijke van je super mooie en sympathieke medepelgrims
groetjes vanuit Beek
Jan Stevens
PS Niet vergeten om in Melide pulpa (inktvis) te gaan eten, lekker !! -
02 Juni 2013 - 10:26
Niek Vroemen:
Fred,
Wat leuk om je blog te lezen en dat het goed met je gaat, je hebt er echt plezier in om iedere dag zo'n eind te lopen. Voor de laatste dagen wens ik jou en je metgezellen heel veel wandelplezier, geniet er van want dit vergeet je nooit meer. Veel genieten ook van je mede pelgrims en slaap ze. Tot morgen, groetjes
Niek -
02 Juni 2013 - 13:26
Madeleine, :
Ola Frederico
We hebben net de foto gezien van Agota, wat een stuk!!!!!!!!
Geweldig dat je de liefde van je leven hebt ontmoet!!hopen we. Wij hebben daarvoor menig kaarsje gebrand en het is gelukt. Je ziet er vreselijk verliefd uit op de foto´s. Geniet er van.
Ook wij (Gerd, Peter, Leo en ik) genieten in Spanje.
Normaal wegen de laatste loodjes het zwaarst maar jullie hebben nu vleugels gekregen.
Bon camino vanuit de Calle Burgos te Moraira van ons 4-tjes.
2 collega´+ eega´s -
02 Juni 2013 - 13:30
Ben Deckers :
Hallo Fred,
Hier een berichtje (aanmoediging) uit Klimmen van de Banneux gangers
Zo te lezen gaat het goed en ben je al in Spanje.
volgend jaar naar Banneux zul je een beetje moeten inhouden, zo getraint als je dan bent.
Groeten, (ook namens de andere jongens) en veel succes de rest van de tocht !!!!!!!!!
02 Juni 2013 - 15:33
Resie:
Hoi Fred,
Ik heb net anderhalf uur jouw spannende, emotionele en hartverwarmende verhalen gehoord.
Ik heb kippenvel gekregen bij jouw verhaal van gisteren, fijn dat je ook voor mam een steentje hebt neergelegd, bedankt.
Leuk om te horen dat er iets moois....(?), dit heb je wel verdiend, veel geluk en geniet ervan.
Daarnaast nog veel succes met de laatste loodjes, het einde komt in zicht.
Ga zo door!
Resie. -
02 Juni 2013 - 15:35
Resie:
Oeps er ging volgens mij iets mis, het gezegde "3 keer is scheepsrecht" heb ik iets te letterlijk opgevolgd!!:)