Dag 76,naar Terradillios de Los Templarios (27 km) - Reisverslag uit Terradillos de Templarios, Spanje van skippy - WaarBenJij.nu Dag 76,naar Terradillios de Los Templarios (27 km) - Reisverslag uit Terradillos de Templarios, Spanje van skippy - WaarBenJij.nu

Dag 76,naar Terradillios de Los Templarios (27 km)

Door: Skippy

Blijf op de hoogte en volg skippy

24 Mei 2013 | Spanje, Terradillos de Templarios

Carrion de Los Condes naar Terradillos de Templarios.
Goed geslapen, en om 6.00 uur gaat de wekker. Meteen opgestaan en alles ingepakt, voeten verzorgd en dan klaar maken voor vertrek. We willen namelijk voor dat het echt warm wordt over de 18 km "keiharde" Meseta zijn. Nog even een goed ontbijt nemen. Om 7.30 uur gaat het echt beginnen. Gabor moet helaas snel lossen in verband met problemen aan zijn been. Dan gaat het na 1,5 km op een kiezelpad, verder over een harde weg. Om 10.45 uur komen we dan eindelijk weer in de bewoonde wereld, Calzadilla de La Cueza. Hier maken we uitgebreid "kwartier". Het zonnetje schijnt en het is een mooie plek. Een lekker broodje met een cafe con leche. Hier kunnen we uren blijven zitten. Maar eens moeten we verder, maar wanneer dat zullen we wel zien. Het wordt 12.30 uur als we vertrekken. Het zijn nog 10.5 km tot Terradillos de Los Templarios. Het pad is fijn te lopen, over een hard kiezelpad. Tegen 14.15 uur komen we aan. De albergue ligt ong. 150 meter voor het dorp. Eerst lekker douchen,de was doen we later in de machine, voor €3. Als Julia als laatste zich heeft gedoucht doet Agota de was in de machine en trakteert Julia op een groot biertje in de tuin, waar het zonnetje lekker schijnt. Bier met chocola, nootjes, rozijntjes en gedroogde pruimen en we komen de middag lekker door. Na 3 kwartier springen Julia en ik gelijktijdig op om de was op te hangen. Maar ik moet blijven zitten, ik doe volgens de dames al genoeg voor hun. In de tuin is het super gezellig met een "tinto vino del camino". Het leven als pelgrim is geweldig. Onderweg nog even over gisteren gesproken, Julia en ook Agota zijn er van aangedaan. Tegen 19.00 uur gaan we eten, pelgrimsmenu. Voorgerecht bij het eten is bij toeval 3 maal spaghetti en als hoofdgerecht heeft Julia Lumo en Agota en ik vis. Als toetje weer 3 maal ijs. Tot slot nog een espresso. Natuurlijk hoort een rood wijntje bij een fijne avond. Hierna nog bijna een uur gekletst met Julia en Agota over de toekomst. Het was een mooi gesprek. Duidelijk is wel dat deze 2 zussen voor elkaar door het vuur gaan, en dat ze heel erg lief zijn. Zeker na gisteren, samen lachen en huilen en dat na 4 dagen lopen. Dit is de camino, je vertelt je diepste gevoelens aan "vreemden" mensen. Het was en is geweldig met Agota en Julia. We begrijpen elkaar met een knipoog of een lach. Het blijven voor mij altijd bijzondere meiden. Ze hebben een plek in mijn hart ingenomen, weer een bijzondere avond voor ons alle drie. Tegen 21.30 uur val ik in slaap. Ik zal deze avond zeker nogmaals beleven in mijn slaap. O ja, morgen gaan we maar weer eens wandelen 27 km. naar Calzadilla de Los Hermanillos. We willen rond 7.00 uur weer aan de wandel zijn.

Welterusten pelgrim Fred.
"Skippy"

• 24 Mei 2013 - 22:30

Jan Stevens:

Hoi Fred
    Leuk je vanavond aan de telefoon te mogen spreken, schitterende tocht man.
    GENIETEN in optima forma !! Leuk je zo enthousiast te horen vertellen en voor mij komt dit dan ook zo bekend voor alsof ik naast je op de camino loop (in gedachten dan)
    Het door jou gevraagde adres is:
    ALBERGUE DE SAN LAZARO. direct aan de rechterkant als je Santiago binnenloopt d.w.z. komende de berg af van Monte do Gozo, dan over de brug van de autoweg (rechts op de brug staat het naambord Santiago en dan ca 100 mtr verder aan de rechterkant van de weg ietwat terug gelegen
    telefoon San Lazaro 981 57 14 88
    Hier mag je meerdere nachten slapen Eerste nacht € 10,00 volgende nachten € 7,00 per nacht
    inclusief grote zachte handdoek, 2 lakens, kussensloop en zuivere deken. Afsluitbare kast voor je rugzak met spullen. Goede warme douches, inkoopgelegenheid en eetgelegenheid in de directe nabijheid
    Inkom ''s avonds op ieder tijdstip.
    Herberg San Lazaro ligt c.a. 3 km voor de kathedraal dus buiten het drukke Santiago maar op loopafstand.
    Ook kan je terug (of heen als je pelgrim af bent en de toerist uithangt) de bus nemen LIJN 6
    KOSTEN € 0,90 (in 2011) De bus stopt en vertrekt voor de herberg
    Nog even een tip: zeker gaan eten bij CASA MANOLO , Plaza de Cervantes, goed, veel en niet duur
    Casa Manolo is een begrip onder de pelgrims, super gezellig en goede wijn
    Het volgende hoef ik eigenlijk nu niet (nooit) meer te zeggen BLIJF GENIETEN en neem de tijd
    maar dat doe je ook zonder deze raad
    Ik ben benieuwd naar je verhalen en opgedane ervaringen als je terug bent
    met pelgrimsgroeten
    Jan Stervens

• 25 Mei 2013 - 09:52

Frans Dirks:

Ha Fred. Het lijkt wel of de camino voor jou echt van een leien dakje gaat. Maar, je bent natuurlijk een zeer geoefende wandelaar met veel k.m. in de benen. Je verzorgd iedere morgen je voeten . Kun je eens uitleggen hoe en wat je met je voeten doet elke morgen?
    Hopelijk blijft jouw camino zo relaxt en plezierig als tot nu toe.
    Grt. Frans

• 25 Mei 2013 - 12:54

Willy Foolen:

Hoy Fred

Ik wens je voor de volgende kilometers

nog heel veel sucses en vooral veel plezier

• 25 Mei 2013 - 18:48

Gwen :

Hoi Fred,

Krijg je niet zin om steeds langzamer te gaan lopen zodat je tocht extra lang duurt? Het klinkt allemaal zoooooo heerlijk en mooi. Bijna jammer dat het een keertje stopt.
    Maar geniet nog van wat gaat komen en we wachten op je volgende verhaal: tot morgen

Grtn Gwen

• 25 Mei 2013 - 19:47

Niek Vroemen:

Fred,
    Zo te lezen heb je twee hele leuke dames bij je en die verzorgen je ook nog een beetje. Geweldig man en als ik je blog lees is het net alsof je de camino gewoon maar effe doet, maar een echte wandelaar weet welke prestatie je levert. Ik bewonder je daarom.
    Ik wens je voor morgen weer een fijne wandeldag met goed wandelweer en weer het leuke gezelschap en geniet er maar van.
    Slaap ze en tot morgen. Groetjes,
    Niek

Tags: camino , santiago

skippy

Hallo allemaal, Al een paar jaar loop ik met de gedachten om eens de voettocht naar Santiago de Compostela te maken. Dit jaar heb ik het besluit genomen om de gedachten in daden om te zetten. In Maart 2013 wil vertrekken vanuit mijn woonplaats Sittard. Ik hoop tijdens de Camino een aantal privé zaken een plaats te geven. En daarbij komt ook nog eens dat ik als schutters vriend het absoluut fantastisch vond dat op 7 Juli 2012 St. Antonius Stramproy het Oud Limburgs Schuttersfeest won. Een schutterij waar ik het goed mee kan vinden, en daarom neem ik tijdens mijn tocht een kaars voor hen mee, voor goed weer op 7 Juli 2013. Ook hoop ik tijdens de camino veel mensen te ontmoeten en daarbij vele gedachten kan en mag uitwisselen.

Actief sinds 25 Okt. 2012
Totaal aantal bezoekers 208743