Dag 74, Hontanas naar Boadilla del Camino (30 km) - Reisverslag uit Boadilla del Camino, Spanje van skippy - WaarBenJij.nu Dag 74, Hontanas naar Boadilla del Camino (30 km) - Reisverslag uit Boadilla del Camino, Spanje van skippy - WaarBenJij.nu

Dag 74, Hontanas naar Boadilla del Camino (30 km)

Door: Skippy

Blijf op de hoogte en volg skippy

22 Mei 2013 | Spanje, Boadilla del Camino

Vannacht goed geslapen, tegen 6 uur wakker geworden en maar opgestaan. Iedereen sliep nog op onze kamer. Eerst maar de voeten verzorgd op het toilet. Als ik terug kom heeft Gundolf al het licht aangemaakt. Dat maakt het inpakken een stuk eenvoudiger. Niet iedereen is even gelukkig hiermee, maar ja, een pelgrimsregel is, om 6.30 uur kan het licht aan. Na alle plichten eerst ontbijten, ik neem een stokbrood met omelet en aardappelen gemengd, jus en een cafe con leche. Tegen 7.40 uur gaan we eindelijk beginnen aan de tocht naar Boadilla del Camino. De 3 Hongaarse pelgrims, die ik gisteren heb getroffen zijn al weg. Gabor loopt samen met de 2 gezellige meiden Julia en Agota. Eerst denken Gundolf en ik dat we meteen moesten klimmen om het dal uit te komen,maar dat is niet zo. We gaan met een zonnetje in de rug voor 11 km richting Castrojeriz. Onderweg komen we nog langs een ruïne van een oude kerk, San Anton. De ruïne loopt dwars over de weg. Nu gaat het naar Castojeriz . Hier drinken we met z,n vijven een cafe con leche en ik boek meteen de auberge voor morgen en overmorgen. Dus dit worden ook weer gezellige dagen. Na de koffie gaat het verder over de Meseta, eerst weer lekker vlak, maar dan zien we in de verte de pelgrims al omhoog gaan. En inderdaad onderaan de klim staan 2 verkeersborden met; let op gevaarlijke bochten en een stijging van 12% over een totaal van 1,1 km. Ik kom als eerste boven gevolgd door Gabor en niet veel later, Gundolf en de dames Julia en Agota. Het is bijna niet te geloven maar na 400 meter weer over de vlakte te hebben gelopen staat het volgende bord; 18% daling over een afstand van 350 meter. Na deze "leuke" afwisseling gaat het nog 8 km verder over de vlakte naar Itero de la Vega. Hier doen we gezamenlijk lunchen, ik neem een cafe con leche met een stokbrood ham, kaas. Even later krijg ik van Agota nog een cola aangeboden.Tegen 12.30 uur beginnen we aan de laatste 8,7 km naar Boadilla del Camino. Na 4 km komt er nog een klein klimmetje. Tegen 14.10 uur komen we aan in onze auberge El Camino. Omdat ik al gereserveerd had kregen we meteen de kamer. Eerst lekker douchen en ik hoef vandaag niet te wassen. Agota doet mijn was wassen samen met die van haar en haar zus. Nadat zij ook onder de douche zijn geweest drinken we met z,n drieën een "Vino de Camino" ( rood wijntje).Het is een gezellige namiddag hier in de mooie tuin van de auberge. We genieten van de zon. Tegen 18.30 uur gaan we eten, tot die tijd lekke relaxen op het gras. Lekker gegeten, een soep, rundergoulash met aardappels en als toetje ijs met slagroom en natuurlijk rode wijn.Nog even gezellig gekletst en tegen 21.45 uur zoeken we ons bed op. Nog even dit; morgen gaat het naar Carrion de Los Condes
( 27 km).

Welterusten pelgrim Fred.
"Skippy"

• 22 Mei 2013 - 22:22

René:

Hoi pelgrim Fred,

Het blijft leuk 's avonds te lezen over jouw avonturen. Blijf stiekem een beetje jaloers op je, je flikt het 'm toch maar! Je einddoel komt aardig in zicht, gaat je zeker lukken. De contacten die je legt geven je in zekere zin vleugels.... Dat moet toch helpen je tocht te volbrengen.
    Blijf lekker met volle teugen genieten!

Groet René

• 22 Mei 2013 - 22:50

Rimca:

Ha die Fred!

Het wordt volgens mij steeds gezelliger! Helemaal geweldig, leuk om zoveel mensen te ontmoeten met hetzelfde doel. En de zon heb je ook weer gevonden...ik hoop dat de zon Geleen ook gaat vinden...dan hebben wij ook wat als we uit ons werk komen. Blijf genieten, je bent al zo ver, dat heb je al mooi gedaan!

Groetjes, Rimca

• 22 Mei 2013 - 23:43

Jolande Claessen:

Hola Perigrino,

We kregen vandaag je mail maar liefst 14 keer in onze mailbox, een Vino de camino teveel gedronken ??
    Het wordt wel steeds gezelliger als ik je verhalen zo lees, ben benieuwd of je nog wel terug wil aan het einde van je "wandeltripje" ?
    Het weer is hier frio y humedo, dus geniet er maar lekker van want je hebt nog genoeg kilometertjes en mooie uitzichten voor de boeg.

Continuen con el buen trabajo

• 23 Mei 2013 - 01:08

Henk En Jose Mattheij:

Hoi Fred,aan je reisverslag te merken wordt het reizen prettiger omdat je leuke mensen tegen komt en ook omdat het ook drukker wordt richting Santiago en de variatie van het landschap en volgens mij wordt het eten ook beter en dat je ook nog vrouwelijke pelgrims tegen komt die ook nog voor je doen wassen is helemaal geweldig en verder geniet ervan en mij lijkt het wordt nog mooier en gezelliger.

Gr.Henk en Jose

• 23 Mei 2013 - 08:33

Bas De Wit:

Ola Fredje !!

Leuk dat je zo geniet kerel !! misschien een ideetje om dalijk gewoon nog terug te lopen dan ontmoet je nog meer mensen ;)

Laat je de Cervezas je smaken en de vinos de caminos.
    Wil je wel opletten dat als je over die lekkere stokbroden schrijft er mensen hier op het werk enorme honger krijgen ;)

Mazzelllll

• 23 Mei 2013 - 09:37

Monique Weling:

Ha die Fredel,

Geweldig dat je moet file-lopen!
    Ook wel apart dat je nu echt moeite moet gaan doen om een slaapplaats te kunnen bemachtigen, met al die andere pelgrimconcurenten in de buurt.
    Wel fijn voor je dat het nu steeds leuker wordt en dat je van elk moment aan het genieten bent.
    Je bent ook al meer dan 2 maanden!!! aan het lopen!
    Nu alleen het weer nog; maar als het een troost voor je is: ze hebben voor de Eiffel nog natte sneeuw voorspelt!

Fredel, doe je best en Waldmansheil, Monique.

• 23 Mei 2013 - 10:06

Claudia:

Hey Fredl,

Jou verhalen klinken erg goed, we vragen ons met z'n allen wel af of je nog wel terug wilt naar ons!!
    Of ga je in de pauze ook Vino de Camino's drinken ;) met stokbrood enzo.
    Of ja pauze, gewoon relaxen als je daar zin in hebt, hahaha.
    Ga zo door en geniet nog van de "laatste" kilometers.

Groetjes Claudia

• 23 Mei 2013 - 10:53

Niek Vroemen:

Fred,
    Als ik je blog lees vind ik wel dat je een bofkont bent, nu al dames die de was voor je doen. Geweldig.
    Ook lees ik dat je goed eet met name 's avonds met een lekker rood wijntje. Het is je van harte gegund.
    Voor morgen weer een fijne wandeldag met goed weer en leuk gezelschap toegewenst en vooral genieten!!
    Tot morgen, groetjes
    Niek

• 23 Mei 2013 - 12:01

Mirjam:

Hai Fred,
    ik liep een paar dagen achter met je blog en dan heb je wel even nodig om "bij te lezen". ik blijf je verhalen fantastisch vinden en soms loopt het water me in mijn mond met wat je allemaal voor lekkere dingen onderweg eet.......zal tegenvallen als je straks weer gewoon aan de boterham zit tijdens de pauze. of je neem je dan je stokbroodje mee met chorizo en tapas. zal ook wel afkicken zijn van al die heerlijke rode wijn.....
    grapje hoor, het is je gegund! zoveel lopen maakt hongerig en je hebt groot gelijk dat je zo geniet van dit avontuur!

succes maar weer!

groetjes, Mirjam.

• 23 Mei 2013 - 12:45

Gerrie:

Ha die Fred,
    Tjonge je hebt het weer goed voor elkaar, een dame die je wasje doet. Ik vind het fantastisch wat je allemaal meemaakt en doet. Ik doe het je niet na. Al die leuke en minder leuke ontmoetingen met zoveel verschillende mensen. De tocht loopt alweer op zijn einde en ik ben benieuwd of je hier nog wel terug wilt. Je hebt zoveel vrijheid en plezier in wat je nu doet, dat als je straks weer volgens de regeltjes moet werken het wel vies tegen zal vallen. Maar zover is het gelukkig nog niet en heb je nog wat km te gaan. Geniet er nog van en we blijven je iedere dag volgen .
    Groetjes uit een nat, koud en druilerig Aelse. Gerrie

Tags: camino, santiago

skippy

Hallo allemaal, Al een paar jaar loop ik met de gedachten om eens de voettocht naar Santiago de Compostela te maken. Dit jaar heb ik het besluit genomen om de gedachten in daden om te zetten. In Maart 2013 wil vertrekken vanuit mijn woonplaats Sittard. Ik hoop tijdens de Camino een aantal privé zaken een plaats te geven. En daarbij komt ook nog eens dat ik als schutters vriend het absoluut fantastisch vond dat op 7 Juli 2012 St. Antonius Stramproy het Oud Limburgs Schuttersfeest won. Een schutterij waar ik het goed mee kan vinden, en daarom neem ik tijdens mijn tocht een kaars voor hen mee, voor goed weer op 7 Juli 2013. Ook hoop ik tijdens de camino veel mensen te ontmoeten en daarbij vele gedachten kan en mag uitwisselen.

Actief sinds 25 Okt. 2012
Totaal aantal bezoekers 208743