Dag 78, Calzadilla naar Puente Villarente (32 km)
Door: Skippy
Blijf op de hoogte en volg skippy
26 Mei 2013 | Spanje, Villarente
Heerlijk geslapen vannacht, alleen dat Gabor het in z'n hoofd haalt om tegen 4.00 uur zijn haar te gaan drogen met zijn föhne. Namelijk, onze kamer grenst meteen aan de douche ruimte van de andere kamer. Maar goed zo. Tegen 6,10 uur opgestaan en gelukkig is Julia ook weer beter, volgens Agota. Alles inpakken en dan een ontbijt nemen voordat we beginnen aan de "woestijntocht" van 18.5 km. Tegen 7.45 uur vertrekken we vol vertrouwen aan de dag van vandaag. Na een klein kwartiertje zie ik gelukkig dat het Julia weer goed gaat. Ze geeft als vanouds het tempo aan. Agota fotografeert er weer vrolijk op los. Het is weer een belevenis dit stuk op de camino. Een plek om tot jezelf te komen. De natuur om ons heen is ook mooi door de verschillende kleuren, die ontstaan door de zons invloed. Onderweg groet ons nog een trein met geluid en lichtsignalen. Tegen 11.15 uur komen we eindelijk weer uit de "woestijn. De eerste bar in Reliegos wordt meteen aangedaan. De dames gaan eerst naar het toilet. Ik bestel alvast 3 cafe con leche, 3 cola's, 2 stokbroden ham, kaas en een met chorizo. We laten het ons goed smaken. Na 45 min. gaan we verder richting Mansilla de Las Mulas. Hier maken we ook een rustpauze. Als opeens op de tv. de formule 1 te zien is, willen Julia en Agota deze eerst kijken. Gabor en Gundolf gaan na een half uur verder. Wij kijken onder genot van een cola en nootjes naar de formule 1. Omdat het ook bij Roda JC tegen Sparta spannend is, toch een biertje drinken. En de race in Monaco duurt en duur, dus nog een biertje. Agota en Julia zijn na de race niet zo blij, Raikonen en Fernando staan niet op het podium. Ik ben wel blij, want na dit rampseizoen mogen ze nog in de eredivisie blijven. Dan 6,5 km lopen naar Puente Villarente. Het valt niet mee, maar na wat foto's maken, gaat het tempo omhoog. Helaas zien we in verte wat donkere wolken, hopelijk worden we niet gedoucht met koud water. Maar ditmaal hebben we pech, we krijgen van een van de mensen van hierboven, toch een koude douche. Gelukkig was het water niet hard. Tegen 17.50 uur komen wij aan bij de auberge. We worden hartelijk ontvangen door de gastvrouw met een cafe con leche. We hebben de mooiste kamer van de auberge, een 5 persoons kamer met douche en toilet. Julia mag als eerste douchen, ze heeft het wel nodig, lekker bijkomen onder de douche. Agota gaat vervolgens. Ondertussen even naar Monique gebeld, Sem was samen met papa naar Roda JC- Sparta gaan kijken, zijn eerste wedstrijd ooit. Hierna ga ik ook snel onder de douche. Dit is een echte opknapper. Om 19.00 uur is het avondeten, ik neem een mix salade, super salade, de beste tot nu toe, en daarna een kippenpoot, ook zeer goed. Julia zegt zelf, ik blijf morgen ook hier slapen, in plaats van in Léon, we lopen wel heen en weer. Het toetje is een grote verse fruitsalade. Dit avondeten staat met stip op de eerste plaats. Ik denk dat ik deze auberge niet snel vergeet, zeker ook om ..... Na het toetje een espresso. Na het eten alvast begonnen aan de blog, inmiddels is buiten een zomerse bui losgebarsten. Op de slaapkamer nemen we even tijd met z'n drieën. Gabor en Gundolf begrijpen dit gelukkig, zij genieten beneden van hun wijntje. Tegen 20.45 uur wil Julia gaan slapen, ze wil morgen graag top fit zijn. Ze vindt het niet erg als wij de foto's bekijken op de pc. Maar we doen dit wel beneden in de "woonkamer". Er zitten weer hele mooie foto's bij. Agota en ik willen het ook niet al te laat maken, want morgen staat de grote "shopping day" naar Léon op het programma (13 km). Maar ja, alles wat je koopt moet je ook zelf dragen tot Santiago, dus het wordt voornamelijk sightseeing in Léon. We gaan ook weer proberen te genieten van deze dag.
Welterusten pelgrim Fred.
"Skippy".